Blog

Blog2021-02-17T20:32:06+00:00
106, 2021

Intervisiegroep voor reflexologen “Hoe vindt mijn ideale klant de weg naar mijn praktijk?”

By |juni 1st, 2021|Categories: Nieuws|0 Comments

Ben jij ook gebeten door de reflexologie microbe?
Geef jij regelmatig voetreflexmassages privé of in je praktijk?
Loop je soms tegen cases aan waar je geen weg mee weet?
Dan is deze intervisie groep ideaal voor jou.
Happy Hands Academy organiseert enkele malen per jaar intervisie bijeenkomsten onder deskundige leiding van docente/voetreflexologe Sabine Van Laarhoven.

De eerstvolgende intervisie wordt iets heel bijzonder, om verschillende redenen.
Ten eerste praktisch gezien wordt het een beetje ánders dan anders georganiseerd. Door de lockdown heb ik gemerkt dat heel wat belangstellenden die ver van Antwerpen zitten, hun weg gevonden hebben naar de intervisies van Happy Hands Academy via de online ZOOM sessies.
Anderzijds is er toch ook wel een groep die liever life bijeenkomt.
Daarom zal de eerstvolgende intervisie life doorgaan op onze vaste stek in de Biologische  Dynamische Bakkerij te Antwerpen én tegelijk online via ZOOM. Bij inschrijving vermeld je dus best of je voor de life of  de online-sessie inschrijft.

Een tweede bijzonder iets is het thema: “Hoe vindt mijn ideale klant de weg naar mijn praktijk?
Ik hoor toch van heel wat collega’s dat het een strijd blijft om klanten naar hun praktijk te krijgen, terwijl ze evenveel kennis en vaardigheden in huis hebben als hun collega’s met volle agenda’s. Hoe komt dat?
In deze intervisie geef ik jullie een aantal marketingstrategieën mee, vanuit de theorie, maar vooral vanuit mijn eigen ervaring. Wat heeft ervoor gezorgd dat mijn agenda telkens voor een maand, twee maanden bijna vol staat; wat doet mijn klanten terug komen en hoe krijg ik nieuwe klanten naar mijn praktijk?
Vanzelfsprekend is er ook ruimte om cases te bespreken waar je niet onmiddellijk een oplossing voor hebt.

Deze intervisie gaat door op 11/09/2021 en je kan er nog voor inschrijven via de kalender op deze pagina.
Heb jij een thema waar je graag wat meer over zou willen weten?
Laat het ons weten en misschien wordt dit wel één van de volgende thema’s.

1004, 2021

Intensieve ééndaagse cursus zwangerschapsmassage

By |april 10th, 2021|Categories: Geen categorie|0 Comments

In mijn praktijk voor massage en reflexologie Azura, waar ik mij al van bij de start gespecialiseerd heb in zwangerschap en baby’s, zag ik het aantal klanten voor een zwangerschapsmassage afgelopen jaren opvallend stijgen. Vaak komen ze ook van ver uit mijn buurt.
Zwangere vrouwen zijn blijkbaar bereid om heel wat kilometers af te leggen om een  massage door een degelijk opgeleid iemand te ontvangen.
Dergelijke massages zijn geen pure luxe. Naast de ontspanning die de zwangere vrouw ervaart, die niet enkel haarzelf maar ook haar baby ten goede komt, kunnen we inspelen op de kwaaltjes waar de zwangere vrouw last van heeft en kunnen we, wanneer ze einde termijn is, helpen om de bevalling op een natuurlijke manier te starten.
Omdat ik van mening dat élke zwangere vrouw in haar nabije omgeving moet terecht kunnen voor een massage die op verantwoorde manier gegeven wordt, heb ik besloten om een cursus zwangerschapsmassage te organiseren.

Dit is een zeer intense cursus omdat ik op één dag zowel de theorie als de praktijk aanleer. De cursus wordt momenteel één maal per jaar georganiseerd. Eerstvolgende datum is zondag 25 april. We hanteren strikt de Coronamaatregelen die gelden voor opleidingen B2B opgelegd door FOD Economie.

Om in te schrijven klik je op de KALENDER VORMINGEN & WORKSHOPS op deze pagina.

2303, 2021

Workshop “Reflexologie bij baby & kind – inleiding”

By |maart 23rd, 2021|Categories: Nieuws|0 Comments

Werk jij als professional met baby’s of kinderen? Ben je kinderverzorgster, voetreflexoloog, vroedvrouw, pediatrisch verpleegkundige?

Wist je dat baby’s heel gevoelig zijn voor prikkels via de voetjes? Met heel eenvoudige technieken op de voetjes kan je soelaas brengen bij reflux, darmklachten, angsten, slecht slapen, verminderde weerstand, enz.
Maar we gaan verder dan dat; naast deze eenvoudige technieken die jij op je beurt aan de ouders kan aanleren, krijg je extra tools mee om baby’s vanaf de geboorte sterker in het leven te zetten. In deze cursus van één dag leer ik je al deze technieken aan.
De cursus gaat twee maal per jaar door in Antwerpen. Voor zondag 28 maart is er nog één plaatsje beschikbaar.
We hanteren strikt de Coronamaatregelen die gelden voor opleidingen aan particulieren opgelegd door FOD Economie.

Om in te schrijven klik je op de KALENDER VORMINGEN & WORKSHOPS hieronder.
1702, 2021

Tweemaandelijkse intervisies voetreflexologie

By |februari 17th, 2021|Categories: Nieuws|0 Comments

Werk jij al eventjes of nog maar net als voetreflexoloog, in hoofd-of bijberoep of als hobby?
Krijg jij soms klanten over de vloer met klachten waar je niet direct een antwoord op weet?
Zijn er nog thema’s die in jouw basisopleiding niet aan bod kwamen?

Dan zijn deze INTERVISIES voetreflexologie bij de Happy Hands Academy iets voor jou.

Er wordt vóór elke intervisie een thema uitgekozen; dit kan aangebracht worden door de docent van Happy Hands Academy of door de cursisten zelf.
Tijdens deze intervisie gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van bepaalde klachten, ziektes of technieken en passen we dit ook onmiddellijk in de praktijk toe. We brainstormen over moeilijke cases en proberen nieuwe technieken uit.

VOLGENDE INTERVISIE thema: “Preventie en post-Covid-19 behandelen”
zaterdag 13 maart live in Antwerpen, zondag 14 maart online via ZOOM

1701, 2020

Maandelijkse Privé-workshops ‘Rust en weerbaarheid bij kinderen’

By |januari 17th, 2020|Categories: Nieuws|0 Comments

Ben je leerkracht, kleuterleid(st)er, kinderbegeleider of werk je professioneel met kinderen?
Merk jij ook dat de kinderen in jouw groep zo vaak overprikkeld zijn; niet tot rust komen; niet tot concentratie komen; elkaar pesten?
Door de Happy Kids Massage methodiek op regelmatige tijdstippen toe te passen, creëer je rustmomenten en een gevoel van verbondenheid onder de kinderen.
Deze workshops gaan maandelijks door voor een kleine groep professionals (max 4 deelnemers), maar kunnen ook bij jou voor een grotere groep. georganiseerd worden.