Blog

Blog2021-02-17T20:32:06+00:00
1807, 2022

Waarom kies jij voor Happy Hands Academy?

By |juli 18th, 2022|Categories: Nieuws|0 Comments

Zowel in België als in Nederland kunnen startende en meer ervaren reflexologen bij heel veel verschillende organisaties terecht voor basisopleidingen en bijscholingen.
Ik vroeg aan mijn voormalig cursisten waarom ze voor Happy Hands Academy kiezen. Dit waren hun antwoorden:

“De groepen worden bewust klein gehouden; maximaal 10 cursisten per les. Hierdoor kon de docent elke cursist voldoende aandacht geven tijden de praktijkoefeningen; ook tijdens het theorie gedeelte liet ze ruimte voor elke cursist om vragen te stellen of eigen inbreng te hebben.”

“Je krijgt heel veel theorie en praktijk op een korte tijd; soms is het wat veel om te verwerken maar het zorgt er wel voor dat je minder tijd moet doorbrengen op verplaatsing en dat de opleiding betaalbaar is. De docent is steeds bereid om achteraf je vragen via mail te beantwoorden.”

“Er worden jaarlijks twee terugkomdagen georganiseerd, om je vragen te stellen, om bepaalde technieken nog eens te herhalen. Bovendien is het fijn om je medecursisten/collega’s nog eens te zien.”

“De docente heeft zelf een bloeiende praktijk waardoor ze veel praktijkvoorbeelden kan geven”.

“De cursussen zijn heel specifiek; de docente geeft enkel die opleidingen waarin ze zich gespecialiseerd heeft, fertiliteit-zwangerschap-kinderen. Bovendien geeft ze als orthomoleculair therapeut heel wat extra lifestyle advies.” 

“De opleidingen worden twee maal per jaar gegeven op verschillende locaties; wanneer je onverwachts een dag niet kunt volgen, kan je die inhalen op ene ander moment.”

“Alle opleidingen zijn geaccrediteerd door VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexologie Therapeuten) wat voor de Nederlandse collega’s fijn meegenomen is om hun jaarlijks verplichte bijscholingspunten te halen.”

3101, 2022

Stopzetting kindermassagematerialen: alle producten uit de webshop aan -20%

By |januari 31st, 2022|Categories: Geen categorie|0 Comments

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt; in december kon je alle kindermassagematerialen aankopen aan -10%.
Vanaf deze 1 februari doe ik er nog een schepje bovenop en krijg je 20% op alle handpoppen, boeken en andere kindermassagematerialen.
Opgelet! Er is niet veel meer op voorraad dus snel zijn, is de boodschap.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik de verkoop van alle kindermassagematerialen stopzet.
Het is in elk geval niet omdat ik het gebruik van deze materialen en kindermassage niet zinvol vind; integendeel!

Er is een toenemende interesse in verbondenheid op school, in de kinderopvang en in huiselijke kring. Inmiddels zijn er al heel wat kinderen die op school of in de kinderopvang geregeld werken met massage en aanrakingsvormen. Uit onderzoek blijkt dat positieve aanrakingen bijdragen aan het algemeen welbevinden van kinderen. Onrustig en gewelddadig gedrag neemt af. Kinderen krijgen meer respect voor elkaar; pestgedrag daalt; schoolresultaten verbeteren;
In huiselijke kring zorgt het voor een grotere verbondenheid tussen ouder en kind en verbetert kindermassage het welbevinden van zowel het kind als de ouder. Kinderen worden rustiger en slapen beter wanneer je dit consequent toepast.

Tot voor kort gaf ik regelmatig workshops aan leerkrachten en begeleiders van kinderopvangen; de laatste staat in april ingepland voor een groepje onthaalouders. Je leest het goed: “de laatste”.
Het gaat zó hard bij Happy Hands Academy dat ik keuzes moet maken; daarom heb ik eind 2021 beslist  om dit onderdeel in mijn aanbod te schrappen. Vandaar dat je nu de kindermassagematerialen en Happy Kids Massageboeken in de aanbieding zet. Maar niet getreurd! Wil je graag een opleiding volgen rond onderlinge kindermassage, er zijn nog heel wat collega’s actief over heel Vlaanderen.

612, 2021

KERSTACTIE in de webshop op alle massage artikelen (Wij leveren enkel in België)

By |december 6th, 2021|Categories: Geen categorie|0 Comments

Herken jij dit bij je eigen kind , de kinderen in de groep waaraan je lesgeeft of in je praktijk?

 • Concentratieproblemen

 • Problemen op school/slechte prestaties

 • Slecht slapen

 • Een vol hoofd

 • Moeite om dingen te onthouden

 • Overprikkeld, snel geïrriteerd

 • Impulsief gedrag/storend gedrag

 • Te veel energie

Je hebt al meerdere dingen geprobeerd. Maar niets helpt. Wist je dat massage, gewenste aanrakingen, bovenop de kledij, op de rug, benen, armen, hoofd of buik kunnen helpen?
Uit meerdere onderzoeken is al gebleken dat een regelmatige massage bijdraagt tot:

 • een gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid

 • een beter lichaamsbesef

 • ontspanning door het vrijkomen van oxytocine (knuffelhormoon)

 • het leren grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren

 • betere slaap

 • betere concentratie

 • Meer onderlinge verbondenheid zowel in groepen als binnen het gezin

 • vermindering van pestgedrag

In de webshop van Happy Hands Academy vind je verschillende tools die je kan inzetten bij (onderlinge) kindermassage. Dat gaat vaan massageballen en handschoenen tot handpoppen en prachtig geïllustreerde boeken met massageverhaaltjes.
Tijdens de KERSTACTIE krijg je 10% korting vanaf de aankoop van 2 producten + een gratis zachte massagebal bij aankoop vanaf €50.

LET OP! Wij leveren enkel BINNEN BELGIË!

2210, 2021

Inspiratiedag voor reflexologen

By |oktober 22nd, 2021|Categories: Nieuws|0 Comments

Happy Hands Academy organiseert reeds een tweetal jaren om de paar maanden een intervisie/inspiratiemoment voor reflexologen.
Deze intervisies gingen telkens life door op onze vaste stek in Antwerpen.
Door de lockdown hebben we  Zoom ontdekt waardoor de intervisies konden blijven doorgaan.
Nu we elkaar weer life mogen ontmoeten, merk ik echter dat mensen niet geneigd zijn om van ver te komen om slechts een drietal uurtjes te sparren met collega’s.

Daarom hebben we gekozen voor een andere aanpak. Vanaf nu organiseren we 3 à 4 maal per jaar een INTERVISIE en 1 maal per jaar een INSPIRATIEDAG.

Wat is het verschil tussen een intervisie en een inspiratiedag?

👉 Een intervisie gaat online door via ZOOM; de inspiratiedag gaat LIFE door in Antwerpen.

👉 De intervisie duurt 3 uur; de inspiratiedag 7 uur (lunch inbegrepen)

👉 Voor een online intervisie wordt er telkens een thema gekozen. De deelnemers krijgen hier inspraak in. De begeleidster/docent bereidt theorie & praktijk rond dat thema voor en neemt filmpjes op van de praktijk.
Elke deelnemer ontvangt hier digitaal een syllabus van.

👉 Op de inspiratiedag kunnen er meerdere thema’s aan bod komen en is er verdieping van de intervisies die er reeds geweest zijn. Hiervoor kunnen externe sprekers gevraagd worden.
Maar bovenal is het een ideale gelegenheid om te leren van elkaar met elkaar; technieken te demonstreren en te oefenen. Mensen die eerder al cursussen bij Happy Hands Academy volgden, krijgen hier ook de kans om technieken die ze niet helemaal onder de knie hebben, nog eens te bestuderen en in te oefenen.

👉 Zowel op de intervisies als op de inspiratiedag kunnen de collega-reflexologen overleggen met elkaar over casussen waar ze tegenaan lopen of andere problemen (marketing, inrichting, boekhouding, …) waar ze in hun dagdagelijkse praktijk mee te maken krijgen.

NIEUWE DATA
zaterdag 20 november 2021 INTERVISIE thema slaapproblemen
zaterdag 19 februari 2022 INTERVISE ONLINE thema nog niet gekend
zaterdag 14 mei 2022 INSPIRATIEDAG LIFE

INSCHRIJVEN KAN VIA DE KALENDER WORKSHOPS

710, 2021

Tweedaagse “Zielsoorzaken van ziekte” 15 & 16 oktober 2021

By |oktober 7th, 2021|Categories: Nieuws|0 Comments

Deze tweedaagse opleiding wordt gegeven door Karin Van Baelen, vertaalster van het boek “Zielsoorzaken der Ziekte”.

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn. Dr. Hamer heeft empirisch aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan. We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.
Het is de geest (of noem het ziel, bewustzijn, …) die het lichaam aanstuurt.
Wat er zich afspeelt in de geest, is zichtbaar in de hersenen en op orgaan-niveau als een ringvormige configuratie.  Dat is wat Dr. Hamer telkens opnieuw aangetoond heeft met CT-scans van de hersenen en het betrokken orgaan.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbalkanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven. Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop. Bij een emotionele conflictschok schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving ! Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal biologisch programma lopen. Ziektesymptomen zijn meestal genezingssymptomen. Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !
Hamers werk is volledig gestoeld op de embryologie.  Evolutionair gezien, zijn we door moeder natuur uitgerust met deze extra noodprogramma’s die in werking treden wanneer we ons bedreigd of in gevaar voelen.
Of het nu om een echte bedreiging gaat, of een vermeende, maakt geen verschil.  Dus stressvolle, beperkende gedachten, kunnen eveneens deze biologische overlevingsprogramma’s activeren !

Deze interactieve workshop is bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in het werk van Dr. Hamer. Voorkennis is niet vereist. Er zullen vele praktijkvoorbeelden geven worden, zodat de theorie gaat leven. Ook zal de complexiteit en de functie van chronische aandoeningen zoals CVS/fibromyalgie belicht worden.

INHOUD VAN DE 2 DAGEN

DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP

 • Elke ziekte start met een emotionele conflictschok
 • Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost
 • Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling
 • Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase
 • Elke ziekte is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair verklaarbaar en zinvol

BELANGRIJKE BEGRIPPEN

 • Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”, “vervolgconflicten”: diagnose- en prognoseshocks
 • “Het Syndroom”: een lastige complicatie.
 • Wat is een “chronische” ziekte ?
 • Wat zijn “allergieën” ?
 • Wat zijn “psychische” aandoeningen”?

HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ?

 • Welk “thema” of “biologisch conflict” speelt er?
 • Belangrijke vragen om de beladen herinneringen op het spoor te komen
 • Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)” om het conflict te helpen oplossen
  Behulpzame vragen die je jezelf kan stellen om achter de trauma’s te komen :
  Wanneer zijn de symptomen begonnen ?
  Wat was er toen gaande in mijn levensomstandigheden ?
  Deze vragen zullen je al een heel eind op weg zetten naar wat er werkelijk speelt in de geestelijke dimensie en wat tot uiting komt in het lichaam.

GRATIS DOWNLOAD van het boek “ZIELSOORZAKEN van ZIEKTE” https://zielsoorzakenvanziekte.be/gratis-download-boek-zielsoorzaken-van-ziekte/

Locatie:
de Biologische Dynamische Bakkerij, Mechelsesteenweg 72 te Berchem (Antwerpen), Zaal Lapin, 1ste verdieping
Overnachting is mogelijk in stijlvolle en gezellige B&B boven het leslokaal (2de en 3de verdieping); kamers van 1,2 en 3 personen. Rechtstreeks te regelen met eigenaar Stefan Verpoten (0032 496 222891)

Kostprijs:
€ 200 (syllabus, drank en versnaperingen inbegrepen)
Lunch meebrengen of te bestellen in Biologische Dynamische Bakkerij beneden
Je ontvangt een factuur na inschrijving; je plaats is gereserveerd na betaling.
Je ontvangt een certificaat na deelname.