WORKSHOP “ZIELSOORZAKEN van ZIEKTE” – 2 dagen van 9u30 tot 16u30

Deze tweedaagse opleiding wordt gegeven door Karin Van Baelen, vertaalster van het boek “Zielsoorzaken der Ziekte”.

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn. Dr. Hamer heeft wetenschappelijk aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan. We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbalkanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven. Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop. Bij een emotionele conflictschok schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving ! Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal biologisch programma lopen. Ziektesymptomen zijn meestal genezingssymptomen. Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !

Deze interactieve workshop is bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in het werk van Dr. Hamer. Voorkennis is niet vereist. Er zullen vele praktijkvoorbeelden geven worden, zodat de theorie gaat leven. Ook zal de complexiteit en de functie van chronische aandoeningen zoals CVS/fibromyalgie belicht worden.

Disclaimer De informatie die in het boek of de cursus wordt gepresenteerd, is louter educatief van aard en enkel bedoeld voor persoonlijk inzicht. Mensen die deze inzichten gebruiken voor hun eigen gezondheid, doen dit op eigen risico. De vertaler (Karin Van Baelen) kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor enige nadelige effecten of gevolgen rond het gebruik van deze informatie. Zij presenteert deze informatie omdat het publiek recht heeft om hiervan op de hoogte te zijn en deze te gebruiken naar eigen oordeel. Inzicht in deze wetmatigheden, garandeert niet automatisch genezing ! Deze informatie is geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling door een arts.

INHOUD VAN DE 2 DAGEN

DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP

 • Elke ziekte start met een emotionele conflictschok
 • Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost
 • Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling
 • Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase
 • Elke ziekte is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair verklaarbaar en zinvol

BELANGRIJKE BEGRIPPEN

 • Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”, “vervolgconflicten”: diagnose- en prognoseshocks
 • “Het Syndroom”: een lastige complicatie.
 • Wat is een “chronische” ziekte ?
 • Wat zijn “allergieën” ?
 • Wat zijn “psychische” aandoeningen”?

HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ?

 • Welk “thema” of “biologisch conflict” speelt er?
 • Belangrijke vragen om de beladen herinneringen op het spoor te komen
 • Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)” om het conflict te helpen oplossen

GRATIS DOWNLOAD van het boek “ZIELSOORZAKEN van ZIEKTE”

Locatie:

de Biologische Dynamische Bakkerij, Mechelsesteenweg 72 te Berchem (Antwerpen), Zaal Lapin, 1ste verdieping
Overnachting is mogelijk in stijlvolle en gezellige B&B boven het leslokaal (2de en 3de verdieping); kamers van 1,2 en 3 personen. Rechtstreeks te regelen met eigenaar Stefan Verpoten (0032 496 222891)

Kostprijs:
€ 200 (syllabus, drank en versnaperingen inbegrepen)
Lunch meebrengen of te bestellen in Biologische Dynamische Bakkerij beneden Je ontvangt een factuur na inschrijving; je plaats is gereserveerd na betaling.
Je ontvangt een certificaat na deelname.