Nieuws2018-10-01T07:41:18+00:00

Tweedaagse “Zielsoorzaken van ziekte” 15 & 16 oktober 2021

Deze tweedaagse opleiding wordt gegeven door Karin Van Baelen, vertaalster van het boek “Zielsoorzaken der Ziekte”.

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn. Dr. Hamer heeft empirisch aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zgn. “Zinvol Biologisch Speciaalprogramma” (ZBS) in de hersenen en het orgaan. We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren.
Het is de geest (of noem het ziel, bewustzijn, …) die het lichaam aanstuurt.
Wat er zich afspeelt in de geest, is zichtbaar in de hersenen en op orgaan-niveau als een ringvormige configuratie.  Dat is wat Dr. Hamer telkens opnieuw aangetoond heeft met CT-scans van de hersenen en het betrokken orgaan.

Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbalkanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven. Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop. Bij een emotionele conflictschok schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving ! Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal biologisch programma lopen. Ziektesymptomen zijn meestal genezingssymptomen. Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !
Hamers werk is volledig gestoeld op de embryologie.  Evolutionair gezien, zijn we door moeder natuur uitgerust met deze extra noodprogramma’s die in werking treden wanneer we ons bedreigd of in gevaar voelen.
Of het nu om een echte bedreiging gaat, of een vermeende, maakt geen verschil.  Dus stressvolle, beperkende gedachten, kunnen eveneens deze biologische overlevingsprogramma’s activeren !

Deze interactieve workshop is bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in het werk van Dr. Hamer. Voorkennis is niet vereist. Er zullen vele praktijkvoorbeelden geven worden, zodat de theorie gaat leven. Ook zal de complexiteit en de functie van chronische aandoeningen zoals CVS/fibromyalgie belicht worden.

INHOUD VAN DE 2 DAGEN

DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP

 • Elke ziekte start met een emotionele conflictschok
 • Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost
 • Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling
 • Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase
 • Elke ziekte is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair verklaarbaar en zinvol

BELANGRIJKE BEGRIPPEN

 • Wat is kanker : “goed- en kwaadaardigheid”, “metastasen”, “vervolgconflicten”: diagnose- en prognoseshocks
 • “Het Syndroom”: een lastige complicatie.
 • Wat is een “chronische” ziekte ?
 • Wat zijn “allergieën” ?
 • Wat zijn “psychische” aandoeningen”?

HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM ?

 • Welk “thema” of “biologisch conflict” speelt er?
 • Belangrijke vragen om de beladen herinneringen op het spoor te komen
 • Leren werken met het boek “Zielsoorzaken van ziekte” (Björn Eybl)” om het conflict te helpen oplossen
  Behulpzame vragen die je jezelf kan stellen om achter de trauma’s te komen :
  Wanneer zijn de symptomen begonnen ?
  Wat was er toen gaande in mijn levensomstandigheden ?
  Deze vragen zullen je al een heel eind op weg zetten naar wat er werkelijk speelt in de geestelijke dimensie en wat tot uiting komt in het lichaam.

GRATIS DOWNLOAD van het boek “ZIELSOORZAKEN van ZIEKTE” https://zielsoorzakenvanziekte.be/gratis-download-boek-zielsoorzaken-van-ziekte/

Locatie:
de Biologische Dynamische Bakkerij, Mechelsesteenweg 72 te Berchem (Antwerpen), Zaal Lapin, 1ste verdieping
Overnachting is mogelijk in stijlvolle en gezellige B&B boven het leslokaal (2de en 3de verdieping); kamers van 1,2 en 3 personen. Rechtstreeks te regelen met eigenaar Stefan Verpoten (0032 496 222891)

Kostprijs:
€ 200 (syllabus, drank en versnaperingen inbegrepen)
Lunch meebrengen of te bestellen in Biologische Dynamische Bakkerij beneden
Je ontvangt een factuur na inschrijving; je plaats is gereserveerd na betaling.
Je ontvangt een certificaat na deelname.

Intensieve ééndaagse cursus zwangerschapsmassage

In mijn praktijk voor massage en reflexologie Azura, waar ik mij al van bij de start gespecialiseerd heb in zwangerschap en baby’s, zag ik het aantal klanten voor een zwangerschapsmassage afgelopen jaren opvallend stijgen. Vaak komen ze ook van ver uit mijn buurt.
Zwangere vrouwen zijn blijkbaar bereid om heel wat kilometers af te leggen om een  massage door een degelijk opgeleid iemand te ontvangen.
Dergelijke massages zijn geen pure luxe. Naast de ontspanning die de zwangere vrouw ervaart, die niet enkel haarzelf maar ook haar baby ten goede komt, kunnen we inspelen op de kwaaltjes waar de zwangere vrouw last van heeft en kunnen we, wanneer ze einde termijn is, helpen om de bevalling op een natuurlijke manier te starten.
Omdat ik van mening dat élke zwangere vrouw in haar nabije omgeving moet terecht kunnen voor een massage die op verantwoorde manier gegeven wordt, heb ik besloten om een cursus zwangerschapsmassage te organiseren.

Dit is een zeer intense cursus omdat ik op één dag zowel de theorie als de praktijk aanleer. De cursus wordt momenteel één maal per jaar georganiseerd. Eerstvolgende datum is zondag 25 april. We hanteren strikt de Coronamaatregelen die gelden voor opleidingen B2B opgelegd door FOD Economie.

Om in te schrijven klik je op de KALENDER VORMINGEN & WORKSHOPS op deze pagina.

Workshop “Reflexologie bij baby & kind – inleiding”

Werk jij als professional met baby’s of kinderen? Ben je kinderverzorgster, voetreflexoloog, vroedvrouw, pediatrisch verpleegkundige?

Wist je dat baby’s heel gevoelig zijn voor prikkels via de voetjes? Met heel eenvoudige technieken op de voetjes kan je soelaas brengen bij reflux, darmklachten, angsten, slecht slapen, verminderde weerstand, enz.
Maar we gaan verder dan dat; naast deze eenvoudige technieken die jij op je beurt aan de ouders kan aanleren, krijg je extra tools mee om baby’s vanaf de geboorte sterker in het leven te zetten. In deze cursus van één dag leer ik je al deze technieken aan.
De cursus gaat twee maal per jaar door in Antwerpen. Voor zondag 28 maart is er nog één plaatsje beschikbaar.
We hanteren strikt de Coronamaatregelen die gelden voor opleidingen aan particulieren opgelegd door FOD Economie.

Om in te schrijven klik je op de KALENDER VORMINGEN & WORKSHOPS hieronder.

Tweemaandelijkse intervisies voetreflexologie

Werk jij al eventjes of nog maar net als voetreflexoloog, in hoofd-of bijberoep of als hobby?
Krijg jij soms klanten over de vloer met klachten waar je niet direct een antwoord op weet?
Zijn er nog thema’s die in jouw basisopleiding niet aan bod kwamen?

Dan zijn deze INTERVISIES voetreflexologie bij de Happy Hands Academy iets voor jou.

Er wordt vóór elke intervisie een thema uitgekozen; dit kan aangebracht worden door de docent van Happy Hands Academy of door de cursisten zelf.
Tijdens deze intervisie gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van bepaalde klachten, ziektes of technieken en passen we dit ook onmiddellijk in de praktijk toe. We brainstormen over moeilijke cases en proberen nieuwe technieken uit.

VOLGENDE INTERVISIE thema: “Preventie en post-Covid-19 behandelen”
zaterdag 13 maart live in Antwerpen, zondag 14 maart online via ZOOM