Nieuws2018-10-01T07:41:18+00:00

Waarom kies jij voor Happy Hands Academy?

Zowel in België als in Nederland kunnen startende en meer ervaren reflexologen bij heel veel verschillende organisaties terecht voor basisopleidingen en bijscholingen.
Ik vroeg aan mijn voormalig cursisten waarom ze voor Happy Hands Academy kiezen. Dit waren hun antwoorden:

“De groepen worden bewust klein gehouden; maximaal 10 cursisten per les. Hierdoor kon de docent elke cursist voldoende aandacht geven tijden de praktijkoefeningen; ook tijdens het theorie gedeelte liet ze ruimte voor elke cursist om vragen te stellen of eigen inbreng te hebben.”

“Je krijgt heel veel theorie en praktijk op een korte tijd; soms is het wat veel om te verwerken maar het zorgt er wel voor dat je minder tijd moet doorbrengen op verplaatsing en dat de opleiding betaalbaar is. De docent is steeds bereid om achteraf je vragen via mail te beantwoorden.”

“Er worden jaarlijks twee terugkomdagen georganiseerd, om je vragen te stellen, om bepaalde technieken nog eens te herhalen. Bovendien is het fijn om je medecursisten/collega’s nog eens te zien.”

“De docente heeft zelf een bloeiende praktijk waardoor ze veel praktijkvoorbeelden kan geven”.

“De cursussen zijn heel specifiek; de docente geeft enkel die opleidingen waarin ze zich gespecialiseerd heeft, fertiliteit-zwangerschap-kinderen. Bovendien geeft ze als orthomoleculair therapeut heel wat extra lifestyle advies.” 

“De opleidingen worden twee maal per jaar gegeven op verschillende locaties; wanneer je onverwachts een dag niet kunt volgen, kan je die inhalen op ene ander moment.”

“Alle opleidingen zijn geaccrediteerd door VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexologie Therapeuten) wat voor de Nederlandse collega’s fijn meegenomen is om hun jaarlijks verplichte bijscholingspunten te halen.”

Stopzetting kindermassagematerialen: alle producten uit de webshop aan -20%

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt; in december kon je alle kindermassagematerialen aankopen aan -10%.
Vanaf deze 1 februari doe ik er nog een schepje bovenop en krijg je 20% op alle handpoppen, boeken en andere kindermassagematerialen.
Opgelet! Er is niet veel meer op voorraad dus snel zijn, is de boodschap.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik de verkoop van alle kindermassagematerialen stopzet.
Het is in elk geval niet omdat ik het gebruik van deze materialen en kindermassage niet zinvol vind; integendeel!

Er is een toenemende interesse in verbondenheid op school, in de kinderopvang en in huiselijke kring. Inmiddels zijn er al heel wat kinderen die op school of in de kinderopvang geregeld werken met massage en aanrakingsvormen. Uit onderzoek blijkt dat positieve aanrakingen bijdragen aan het algemeen welbevinden van kinderen. Onrustig en gewelddadig gedrag neemt af. Kinderen krijgen meer respect voor elkaar; pestgedrag daalt; schoolresultaten verbeteren;
In huiselijke kring zorgt het voor een grotere verbondenheid tussen ouder en kind en verbetert kindermassage het welbevinden van zowel het kind als de ouder. Kinderen worden rustiger en slapen beter wanneer je dit consequent toepast.

Tot voor kort gaf ik regelmatig workshops aan leerkrachten en begeleiders van kinderopvangen; de laatste staat in april ingepland voor een groepje onthaalouders. Je leest het goed: “de laatste”.
Het gaat zó hard bij Happy Hands Academy dat ik keuzes moet maken; daarom heb ik eind 2021 beslist  om dit onderdeel in mijn aanbod te schrappen. Vandaar dat je nu de kindermassagematerialen en Happy Kids Massageboeken in de aanbieding zet. Maar niet getreurd! Wil je graag een opleiding volgen rond onderlinge kindermassage, er zijn nog heel wat collega’s actief over heel Vlaanderen.

KERSTACTIE in de webshop op alle massage artikelen (Wij leveren enkel in België)

Herken jij dit bij je eigen kind , de kinderen in de groep waaraan je lesgeeft of in je praktijk?

 • Concentratieproblemen

 • Problemen op school/slechte prestaties

 • Slecht slapen

 • Een vol hoofd

 • Moeite om dingen te onthouden

 • Overprikkeld, snel geïrriteerd

 • Impulsief gedrag/storend gedrag

 • Te veel energie

Je hebt al meerdere dingen geprobeerd. Maar niets helpt. Wist je dat massage, gewenste aanrakingen, bovenop de kledij, op de rug, benen, armen, hoofd of buik kunnen helpen?
Uit meerdere onderzoeken is al gebleken dat een regelmatige massage bijdraagt tot:

 • een gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid

 • een beter lichaamsbesef

 • ontspanning door het vrijkomen van oxytocine (knuffelhormoon)

 • het leren grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren

 • betere slaap

 • betere concentratie

 • Meer onderlinge verbondenheid zowel in groepen als binnen het gezin

 • vermindering van pestgedrag

In de webshop van Happy Hands Academy vind je verschillende tools die je kan inzetten bij (onderlinge) kindermassage. Dat gaat vaan massageballen en handschoenen tot handpoppen en prachtig geïllustreerde boeken met massageverhaaltjes.
Tijdens de KERSTACTIE krijg je 10% korting vanaf de aankoop van 2 producten + een gratis zachte massagebal bij aankoop vanaf €50.

LET OP! Wij leveren enkel BINNEN BELGIË!

Inspiratiedag voor reflexologen

Happy Hands Academy organiseert reeds een tweetal jaren om de paar maanden een intervisie/inspiratiemoment voor reflexologen.
Deze intervisies gingen telkens life door op onze vaste stek in Antwerpen.
Door de lockdown hebben we  Zoom ontdekt waardoor de intervisies konden blijven doorgaan.
Nu we elkaar weer life mogen ontmoeten, merk ik echter dat mensen niet geneigd zijn om van ver te komen om slechts een drietal uurtjes te sparren met collega’s.

Daarom hebben we gekozen voor een andere aanpak. Vanaf nu organiseren we 3 à 4 maal per jaar een INTERVISIE en 1 maal per jaar een INSPIRATIEDAG.

Wat is het verschil tussen een intervisie en een inspiratiedag?

👉 Een intervisie gaat online door via ZOOM; de inspiratiedag gaat LIFE door in Antwerpen.

👉 De intervisie duurt 3 uur; de inspiratiedag 7 uur (lunch inbegrepen)

👉 Voor een online intervisie wordt er telkens een thema gekozen. De deelnemers krijgen hier inspraak in. De begeleidster/docent bereidt theorie & praktijk rond dat thema voor en neemt filmpjes op van de praktijk.
Elke deelnemer ontvangt hier digitaal een syllabus van.

👉 Op de inspiratiedag kunnen er meerdere thema’s aan bod komen en is er verdieping van de intervisies die er reeds geweest zijn. Hiervoor kunnen externe sprekers gevraagd worden.
Maar bovenal is het een ideale gelegenheid om te leren van elkaar met elkaar; technieken te demonstreren en te oefenen. Mensen die eerder al cursussen bij Happy Hands Academy volgden, krijgen hier ook de kans om technieken die ze niet helemaal onder de knie hebben, nog eens te bestuderen en in te oefenen.

👉 Zowel op de intervisies als op de inspiratiedag kunnen de collega-reflexologen overleggen met elkaar over casussen waar ze tegenaan lopen of andere problemen (marketing, inrichting, boekhouding, …) waar ze in hun dagdagelijkse praktijk mee te maken krijgen.

NIEUWE DATA
zaterdag 20 november 2021 INTERVISIE thema slaapproblemen
zaterdag 19 februari 2022 INTERVISE ONLINE thema nog niet gekend
zaterdag 14 mei 2022 INSPIRATIEDAG LIFE

INSCHRIJVEN KAN VIA DE KALENDER WORKSHOPS