Zowel in België als in Nederland kunnen startende en meer ervaren reflexologen bij heel veel verschillende organisaties terecht voor basisopleidingen en bijscholingen.
Ik vroeg aan mijn voormalig cursisten waarom ze voor Happy Hands Academy kiezen. Dit waren hun antwoorden:

“De groepen worden bewust klein gehouden; maximaal 10 cursisten per les. Hierdoor kon de docent elke cursist voldoende aandacht geven tijden de praktijkoefeningen; ook tijdens het theorie gedeelte liet ze ruimte voor elke cursist om vragen te stellen of eigen inbreng te hebben.”

“Je krijgt heel veel theorie en praktijk op een korte tijd; soms is het wat veel om te verwerken maar het zorgt er wel voor dat je minder tijd moet doorbrengen op verplaatsing en dat de opleiding betaalbaar is. De docent is steeds bereid om achteraf je vragen via mail te beantwoorden.”

“Er worden jaarlijks twee terugkomdagen georganiseerd, om je vragen te stellen, om bepaalde technieken nog eens te herhalen. Bovendien is het fijn om je medecursisten/collega’s nog eens te zien.”

“De docente heeft zelf een bloeiende praktijk waardoor ze veel praktijkvoorbeelden kan geven”.

“De cursussen zijn heel specifiek; de docente geeft enkel die opleidingen waarin ze zich gespecialiseerd heeft, fertiliteit-zwangerschap-kinderen. Bovendien geeft ze als orthomoleculair therapeut heel wat extra lifestyle advies.” 

“De opleidingen worden twee maal per jaar gegeven op verschillende locaties; wanneer je onverwachts een dag niet kunt volgen, kan je die inhalen op ene ander moment.”

“Alle opleidingen zijn geaccrediteerd door VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexologie Therapeuten) wat voor de Nederlandse collega’s fijn meegenomen is om hun jaarlijks verplichte bijscholingspunten te halen.”