WORKSHOP BABYMASSAGE voor OUDERS

Doelgroep

Babymassage is een leuk geschenk voor mama, maar ook leuk om aan te leren aan papa’s, oma’s of opa’s. Deze workshop is geschikt voor baby’s vanaf 1 maand en wordt aan huis privé gegeven maar kan ook aan een kleine groep jonge ouders gegeven worden in een praktijk of privé bij iemand thuis.
Denk eraan, wanneer je baby voor de 1ste maal gemasseerd wordt, is het mogelijk dat hij of zij dit niet de volledige duur toestaat. Babymassage moet rustig opgebouwd worden. Vooraleer de docente van Happy Hands Academy komt, zorg je dat jouw baby reeds enige tijd gegeten heeft en niet te moe is. Een hongerige, vermoeide baby laat zich niet masseren. Zorg voor een goed verwarmde kamer zoals bij het geven van een badje. Masseren gebeurt op een warmwatermatrasje dat wij meebrengen, op de grond of op een tafel of verzorgingskussen.

Inhoud

In deze korte cursus leren we de (nieuwe) moeder om haar baby of kleuter op de juiste manier te masseren. De cursus Babymassage is gebaseerd op de Shantala massage en is oorspronkelijk een vorm van totale en ontspannende lichaamsmassage voor baby’s, die in India deel uit maakt van de dagelijkse verzorging.

In de korte versie van de Shantala Babymassage cursus leer je het volgende:

  • Houding bij het masseren
  • Gebruik van oliën
  • Enkele specifieke massagetechnieken
  • Volledige massage
  • Toelichting bij het Happy Kids Babymassage Book for Baby’s


Kosten

Privé   € 75       duur: 1 uur
Groep € 300    duur: 2 uur (Tarief geldig voor groepen met 10 deelnemers)

+ € 0,40/km verplaatsingsvergoeding