DAGTRAINING (6 UUR)

Doelgroep

Deze vorming is gericht op alle professionals (leerkrachten, kinderbegeleiders, kindercoaches, gastouders) die met kinderen tussen 2,5 en 12 jaar werken. In deze praktische en interactieve training leer je de kinderen stimuleren om hun tastzin meer te gaan gebruiken. Werken met de tastzin stimuleert immers de algemene ontwikkeling van een kind maar zorgt er ook voor dat ze hun grenzen leren bewaken, respect krijgen voor elkaar waardoor het pestgedrag daalt; ze leren ook rust en ontspanning te ervaren.  Na deze dag kan je aan de slag in je kindergroep met een schat aan aanrakingsspelletjes, massageverhalen en -technieken waarbij de kinderen elkaar bovenop de kleren masseren.

Inhoud

Tijdens deze vorming zien we
Theorie: wat is onderlinge kindermassage? waarom werkt dit? wat kan je ermee doen?
Praktijk: aanraakspel *aanraak- en massagewerkvormen* massageverhalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ‘Kriebelkist’ die een schat aan spel- en educatieve materialen bevat.  Hiernaast leer je werken met de verschillende massagegrepen uit de Happy Kids Massagekaarten; je leert hoe je dit toepast in jouw kindergroep; je leert zelf massageverhaaltjes maken.

Extra’s: je krijgt het

  • Pakket Happy Kids Massagekaarten, een inlogcode om op de website van Happy Kids Massage gratis en onbeperkt extra trainingen te volgen; je kan gratis documenten downloaden met extra verhaaltjes en de icoontjes om zelf massageverhaaltjes te maken.
  • Happy Kids Massageboek met
    20 verschillende massageverhalen en massagegedichtjes, kriebelliedjes, kriebelkaarten, massageoefeningen, massagekubussen, kleurplaten en heel veel andere tips op het gebied van kindermassage én onderlinge kindermassage
  • Een instructiemap met daarin de  behandelde theorie en extra spelletjes en verhaaltjes.
  • Optioneel: Om direct van start te kunnen gaan, is het fijn om de Kriebelkist, die boordevol didactische materialen zit, in huis te hebben.

Kosten

€990 (Happy Kids Massagepakket + Instructiemap inbegrepen)
Kriebelkist optioneel €180

Tarief geldig voor groepen met 18-20 deelnemers