WORKSHOP RUST in de KINDERGROEP met de KRIEBELKIST (3 uur)

Doelgroep

Deze workshop is  gericht op alle professionals (leerkrachten, kinderbegeleiders, kindercoaches, onthaalgezinnen, kinderverzorgers) maar ook gewone ouders kunnen hier veel kennis opdoen over het inschakelen van kindermassage en onderlinge kindermassage bij hun eigen kinderen of de kinderen in hun groep of praktijk.

Inhoud

Deze workshop is gericht op alle professionals die met kinderen tussen 0 en 12 jaar werken. Laat vooraf weten met welke leeftijdsgroep je werkt; dan passen we de inhoud aan.
In deze praktische en interactieve workshop leer je de kinderen stimuleren om hun tastzin meer te gaan gebruiken. Werken met de tastzin stimuleert immers de algemene ontwikkeling van een kind maar zorgt er ook voor dat ze hun grenzen leren bewaken, respect krijgen voor elkaar waardoor het pestgedrag daalt; ze leren ook rust en ontspanning te ervaren.  Na deze workshop kan je aan de slag in je kinderopvang met een schat aan aanrakingsspelletjes en massageverhalen waarbij de kinderen elkaar bovenop de kleren masseren. Tijdens deze workshop zien we theorie: wat is onderlinge kindermassage? waarom werkt dit? wat kan je ermee doen?  Praktijk: je leert werken met de verschillende massagegrepen uit de massagekaarten; je leert hoe je dit toepast in jouw kindergroep; je leert zelf massageverhaaltjes maken.
We doen spelletjes mét en zónder materialen; je leert met de Kriebelkist werken en hoe je die zelf kan samenstellen.

Kosten

€580 (inclusief BTW-exclusief kilometervergoeding)
Tarief geldig voor groepen (max 20 deelnemers)
We komen de workshop op jouw locatie geven of indien je dat wenst organiseren wij voor jou in Antwerpen of Oedelem.

€120
Prijs voor individuele deelname