CURSUS ZWANGERSCHAPSMASSAGE voor PROFESSIONALS

Doelgroep

Deze cursus zwangerschapsmassage is een intensieve cursus waarin je op twee dagen zowel theorie als praktijk krijgt onder begeleiding van de zeer ervaren docente Sabine Van Laarhoven. Enige ervaring met massage is aangewezen maar niet noodzakelijk.

“In mijn praktijk voor massage en reflexologie Azura, waar ik mij al van bij de start gespecialiseerd heb in zwangerschap en baby’s, zag ik het aantal klanten voor een zwangerschapsmassage afgelopen jaren opvallend stijgen. Vaak komen ze ook van ver uit mijn buurt.
Zwangere vrouwen zijn blijkbaar bereid om heel wat kilometers af te leggen om een  massage door een degelijk opgeleid iemand te ontvangen.
Dergelijke massages zijn geen pure luxe. Naast de ontspanning die de zwangere vrouw ervaart, die niet enkel haarzelf maar ook haar baby ten goede komt, kunnen we inspelen op de kwaaltjes waar de zwangere vrouw last van heeft en kunnen we, wanneer ze einde termijn is, helpen om de bevalling op een natuurlijke manier te starten.
Omdat ik van mening dat élke zwangere vrouw in haar nabije omgeving moet terecht kunnen voor een massage die op verantwoorde manier gegeven wordt, heb ik besloten om een cursus zwangerschapsmassage te organiseren.”

Inhoud

Dit is een zeer intense cursus omdat je op twee dagen zowel de theorie als de praktijk aangereikt krijgt. De cursus wordt momenteel één maal per jaar georganiseerd. Indien we merken dat de massage onvoldoende in de vingers zit, organiseren we een praktijknamiddag na enkele maanden.

Theorie:

  • verschillende fases van de zwangerschap en daarbij horende klachten
  • contra-indicaties en alarmtekenen
  • inleiden bevalling en massage tijdens de arbeid
  • gebruik van etherische oliën

Praktijk:
We oefenen een volledige behandeling op elkaar-zwangerschapsmassage in zijligging. Opgelet! Dit is geen voetreflexcursus.

Kosten

€ 240/persoon (syllabus, koffie/thee, gebak inbegrepen)


Voor locatie, data en inschrijven: kijk in de kalender op de homepage

Mogelijks staat deze cursus nog niet ingepland.
Wens je op de hoogte gehouden worden van de data of andere workshops, gelieve uw gegevens hieronder in te geven.